tiistai 29. marraskuuta 2011

the suuri joulupostaus part 1

Eiköhän olisi aika aloittaa tämä, kun se joulukuukin sieltä kovasti on jo tulossa. Harmittaa vaan kun sitä lunta ei vielä näy.. Muutama vuosi sitten oli paikallaan laulaa seuraavasti; 

"Jollei jouluna, ole lunta, voiko joulupukki tullakkaan? Hän ei pulkallaan pääse kulkemaan lumetonta pintaa maan..." 
No, joulupukki on monena vuonna meille saapunut ihan autopelillä, että sitä ongelmaa ei taida olla. Meille kotiin pukki ei poikkea, mutta mummulle ja papalle siinä illansuussa se on löytänyt aika monena jouluna, sillä pienet serkut sitä kuitenkin aina odottaa. Ja pakko myöntää, kyllähän se jouluun kuuluu.

Mutta jos aloitan kuitenkin kertomalla vähän tästä omasta marraskuustani ja joulukuun alusta myös. Laulukoulussa aloitan jo syksyllä laulelemaan joululauluja, sillä niitä on reenattava kuitenkin jo hyvissä ajoin. Joskus ensimmäiset esiintymisetkin on ollut jo marraskuun puolella, tänä vuonna kaikki onkin vasta ensikuussa. Voitte vaan arvata, kuinka niihinkin ehtii kyllästyä jo hyvissä ajoin ennen jouluaattoa! Onneksi me lauletaan kuitenkin aika paljon uusia joululauluja, eikä niitä perinteisiä "Varpunen jouluaamuna" yms.


Yleensä tähän aikaan olen jo aloittanut joululahjojen ja-korttien teon, mutta jostain kumman syystä en ole oikein edes uhrannut ajatusta joululahjoille. Voi olla, että tuo satainen ja kurja kelikin siihen vaikuttaa, vasta kun on lunta niin pääsen fiilikseen! Talvi on muutenkin lempivuodenaikani, ja oisin kovasti halunnut jo päästä kuvailemaan talvimaisemia, onhan tässä nyt ensimmäinen talvi tulossa kun omistan järjestelmäkameran. No, sitähän sanotaan että toivossa on hyvä elää, ja uskon että jouluaattona meillä on valkoinen maa! (toivottavasti jo aiemmin......)


Joulukortteja tykkään siis väsäillä itse, mutta niidenkin tekemättömyyteen vaikuttaa nyt ehkä se, että en muista mihin olen ne kaikki materiaalit, tarrat, pahvit, narut yms. jemmannut. Pitää siis järjestää metsästysoperaatio, sen verran kaikkea sälää on kertynyt etten millään viitsisi ostaa kamalasti uusia, toki jotain.


Mutta tällainen olisi ensimmäinen joulupostaus, toivottavasti saitte jotain irti!

[Kaksi ensimmäistä kuvia omista valokuva-arkistoista viime talvelta ja viimenen kuva netistä:>] 

Ei kommentteja: